top of page
Sök
  • Skribentens bildHelena Babic

Bränna sig i solen

Vi vet alla hur fantastiskt det kan vara att njuta av solens strålar☀️men ibland kan vi råka ut för solbränna, vilket kan vara smärtsamt.


Här kommer några tips om hur du kan lindra solbrännan:


1️⃣ Svalkande aloe vera: Aloe vera är en mirakelväxt för solbränd hud. Applicera en generös mängd aloe vera-gel på de drabbade områdena. Den svalkande effekten kommer att lindra omedelbar smärta och rodnad samtidigt som den hjälper till att återfukta huden.


2️⃣ Lugnande kompress med kallt vatten: Doppa en ren handduk eller bomullstyg i kallt vatten och applicera försiktigt på den solbrända huden. Den kalla temperaturen hjälper till att reducera inflammation och ge en snabb lättnad.


3️⃣ Återfuktning med fuktighetskräm: Efter att ha fått en solbränna är det viktigt att ge huden massor av fukt. Använd en mild och oparfymerad fuktighetskräm med ingredienser som sheasmör eller kamomill. Applicera krämen regelbundet för att hålla huden återfuktad och mjuk.

Ultra Restorative Creme” från Exuviance Professional är härlig också!


4️⃣ Undvik irriterande produkter: Under läkningsprocessen av en solbränna är det viktigt att undvika produkter som kan irritera huden ytterligare. Ett annat tips via hudvård att lugna huden är bland annat att ha i kylen ”Soothing Recovery Serum” att applicera på huden från Exuviance Professional. ”Soothing Toning Lotion” är också mild som stärker hudbarriären med Aloe Vera och kamomill. (Rådgör alltid med din Hudterapeut innan).


5️⃣ Drick massor av vatten: Solbränna kan göra att din hud blir uttorkad. Se till att dricka mycket vatten för att återställa fuktbalansen inifrån. Vatten hjälper till att hydrera huden och främjar läkningsprocessen.

Om din solbränna är allvarlig eller om du upplever ovanliga symtom bör du uppsöka läkarvård.


Var rädda om er och njut av solen på ett ansvarsfullt sätt och använd hög SPF. Undvik att vara i solen när den är som starkast mitt på dagen (klockan 11–15)!💛

2 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Fuktbehandling

🌟 Få din fuktskott på 30 min! 🌟 🧖‍♀️ Upptäck vår Fukboost-behandling: 1️⃣ Rengöring: Bye-bye smuts och orenheter! 2️⃣ Hudanalys: Skräddarsys för din hudtyp. 3️⃣ AHA-syra: Hudens bästa vän för en fr

Fördel med Ansiktsbehandling

Det finns många fördelar med ansiktsbehandlingar🧖🏽‍♀️🧖🏿 🫧Förbättrad hudhälsa: Ansiktsbehandlingar kan hjälpa till att rengöra, återfukta och förnya huden, vilket kan förbättra hudhälsan och ge en

Dermapen 4

Dermapen 4 är utformad för att behandla en rad olika hudproblem och främja hudföryngring. Den kan användas för att behandla följande hudtillstånd: 🌀Fina linjer och rynkor: Dermapen 4 kan stimulera pr

bottom of page